Goedendag!

Op deze plek mag ik mij persoonlijk aan u voorstellen en u vertellen wat mij beweegt en motiveert.

Met veel enthousiasme begeleid ik verandertrajecten en ondersteun ik scholen. Ook schrijf ik regelmatig publicaties over samenwerken, professionaliseren en werkplekleren. Dit alles om er voor te zorgen dat de betrokkenen beter en leuker hun werk kunnen doen. Vaak zijn deze betrokkenen leerkrachten in het basisonderwijs. Door de samenwerking met 3D-L&O halen zij meer uit zichzelf en verbeteren zij daarmee hun lesgeven.

In de 10 jaar dat ik zelf voor de klas stond, heb ik gemerkt dat het onderwijs leuk is, maar dat er hier en daar best wat verbeterd kan worden. Je bent druk bezig je klas draaiende te houden en wilt het beste voor de leerlingen. Ik ondervond zelf dat dat niet altijd lukt. Soms lag dat aan mijzelf: beschikte ik niet over voldoende kennis op een bepaald gebied of kwamen er zoveel taken op mij af dat ik even het overzicht kwijt was. Vaker echter, merkte ik dat er organisatorisch en beleidsmatig dingen beter konden die mijn werk aanzienlijk zouden veraangenamen. Dit heeft mij ertoe bewogen 3D-L&O op te richten.

Mijn eigen ervaringen zorgen er voor dat ik expliciet gericht ben op het effect op de werkvloer. Dit betekent niet dat de begeleidingstrajecten alleen daar plaatsvinden. Juist niet. Echt effect op de werkvloer behaal je als leerkrachten zich ondersteund weten, als er ruimte is voor uitwisseling en aandacht voor (ontbrekende) kennis en kwaliteiten. Dit vraagt veranderingen op organisatorisch en beleidsmatig niveau. Het doorgronden hiervan blijkt één van mijn persoonlijke sterke kanten.

Optimaal en professioneel (samen)werken ter verbetering van sfeer en prestaties. Dat is waar het mij om gaat. En het geeft me veel voldoening als ik daar op één of andere manier aan toe heb kunnen bijdragen.

Hartelijke groeten en graag tot ziens!

Joke Kiewiet-Kester

 
  samenwerken • professionaliseren • werkplekleren
webrealisatie: MitZ.nl